19 januari 2021

WMO Consulent

Vacature

WMO Consulent

Het sociaal domein is nog volop in ontwikkeling. Gemeenten maken uiteenlopende keuzes op het brede spectrum van zelf doen en uitbesteden. Waar bijvoorbeeld de ene gemeente kiest voor vergaande protocollering van de (toewijzing van) zorg en ondersteuning, kiest de andere gemeente er juist voor om de professional (en de burger) zo veel mogelijk vrij te laten in zijn/haar handelen.

Gemeenten zorgen ervoor dat mensen zo lang mogelijk thuis kunnen blijven wonen en zorgt voor ondersteuning van mensen die niet op eigen kracht zelfredzaam zijn, dit doet men via de Wet maatschappelijke ondersteuning (WMO). Het werkveld van de WMO gaat bijvoorbeeld om: begeleiding en dagbesteding; voorzieningen omtrent huishoudelijk hulp, vervoer en woningaanpassingen; zorgen voor een beschermde woonomgeving voor mensen met een psychische stoornis.

 

 

Wat de functie inhoudt

In de rol van WMO consulent houd jij je bezig met het analyseren van problematiek, verzamel je alle relevante informatie en leg je hiervoor onder andere huisbezoeken af. Je doet onderzoek naar de problematiek en mogelijke oplossingen en stelt rapport op. Daarbij kijk je of de eigen mogelijkheden van de cliënt en de hulp van zijn of haar omgeving een oplossing kan vormen en kent maatwerkvoorzieningen toe waar de situatie er om vraagt. Je verstrekt opdrachten aan zorgaanbieders en evalueert de te realiseren resultaten.

 

Waarom jij bij MRM past…

Wij geloven in de kracht van samenwerken met mensen die bij ons passen. Samen met jou zijn we onderscheidend in de markt op basis van persoonlijkheid en kwaliteit. 

De persoonlijke benadering en duidelijkheid, daar draait het bij ons om.

We leren je graag kennen en vinden de persoon achter een CV het belangrijkste; Wij zijn benieuwd wie je bent, wat je drijft en waar je naartoe wil.

Samen met één van onze Adviseurs pak je sociale vraagstukken op waar jij warm voor loopt. Begeleiding tijdens het gehele traject; Ons team staat voor je klaar.

Nuchter. Helder. Transparant.

Wat jou typeert…

Bij voorkeur heb je ervaring in een vergelijkbare rol bij een overheidsinstelling of zorgorganisatie en beschik je over kennis van de wet- en regelgeving op het brede sociale domein en heb je specifieke kennis van de WMO. Je beschikt over inlevingsvermogen en je kunt een oordeel vormen aan de hand van vraagverhelderingsgesprekken. Je hebt een afgeronde HBO opleiding bijvoorbeeld op het gebeid van Ergotherapie, Fysiotherapie, Psychomotorische Therapie en Bewegingsagogie, Sociaal juridische dienstverlening, Sociaal Pedagogische Hulpverlening, Toegepaste Psychologie of vergelijkbaar.

Interesse? Dan horen wij dit graag! Wij hopen je snel te spreken!

Wil je graag op een van onze vacatures reageren?

Laat je gegevens achter op dit formulier, dan nemen we contact met je op.