23 februari 2023

Interview met Jasper Mik, Casemanager Jeugd
Jasper Mik

MRM legt uit

Interview met Jasper Mik, Casemanager Jeugd

Wil jij jezelf even kort voorstellen?

Hoi! Ik ben Jasper, 45 jaar jong en ik woon samen met mijn vriendin Annemiek en onze zoon Xen in Assen. Om de week is mijn dochter Isis ook bij ons en het is helemaal feest als mijn twee oudste kinderen Noah en Amber er ook zijn. Met kinderen in de leeftijd van 4 tot 26 is het nooit saai en kan ik er enorm van genieten als wij met elkaar samen zijn.

Hoe ben jij in contact gekomen met MRM Interim & Advies?

Vorig jaar 2022 belde onze collega Holly mij met de vraag of ik haar zoon Sky wilde helpen. In het verleden ben ik zijn ambulant begeleider geweest en Sky wilde graag weer contact met mij. Ik had op dat moment net ontslag genomen en was mij wat aan het oriënteren op de arbeidsmarkt. Holly vertelde enthousiast over MRM en vroeg of zij mij mocht voorstellen. Zo is het balletje gaan rollen en uiteindelijk ben ik in augustus begonnen.

Welke functie bekleed je momenteel en wat houdt deze functie in?

Op dit moment ben ik Casemanager bij het Jeugd Expertteam in Leeuwarden (JET). Ik ben betrokken bij jongeren en gezinnen die te maken hebben met complexe situaties. Ik onderzoek wat de hulpvraag is en op welke manier de jongere en het gezin het beste geholpen kunnen worden. Ik monitor de ingezette hulp en begeleid de zorg van intake tot afronding.

Welk carrière-pad heb je bewandeld voordat je Casemanager Jeugd werd?

Ik ben mijn carrière begonnen bij De Bonte Wever in Assen als badmeester en schaatsleraar, maar vooral als barkeeper vulde ik mijn werkdagen. Ik was toen 22. In die tijd leek het mij geweldig om als vertegenwoordiger aan de slag te gaan en dat lukte! In de jaren die volgenden heb ik bij verschillende bedrijven gewerkt, waaronder: British American Tobacco, Hooghoudt, Cadbury en Petrol Industries. Echter kwam ik er na ongeveer 8 jaar achter dat de verkoop niet helemaal mijn ding was, al vond ik het contact met mensen geweldig. Op mijn 30ste heb ik het roer omgegooid; mijn relatie was over en ik wilde wat anders gaan doen, waarna ik aan de slag gegaan bij een zorgboerderij buiten Assen. Dit was niet helemaal wat ik zocht en na een klein jaar heb ik de overstap gemaakt naar Hoeve Boschoord (forensische psychiatrie). Ik ben toen ook begonnen met mijn opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening aan de Hanzehogeschool. Na 8 jaren Hoeve Boschoord werd het tijd voor wat anders en ben ik bij het Poortje in Veenhuizen (Jeugddetentie) aan het werk gegaan, een dynamische werkplek die ik lastiger vond dan ik had verwacht. Dit avontuur heeft iets meer dan een jaar geduurd tot ik werd benaderd door een zorginstelling in Assen om een woonlocatie op te zetten voor jongeren. Ondanks dat ik hier met veel enthousiasme begonnen ben, is de woonlocatie door verschillende redenen nooit daadwerkelijk gerealiseerd. Gelukkig heb ik binnen de zorginstelling ook andere taken mogen vervullen en veel geleerd. Vorig jaar zijn wij uit elkaar gegaan en niet veel later kwam het telefoontje van Holly. In augustus ben ik toen begonnen bij de Schans in Zuidhorn als Buurtmaatschappelijk werker en sinds januari van dit jaar ben ik werkzaam als Casemanager.

Wat vind je de mooiste elementen aan jouw werk die bijdragen aan werkgeluk?

De waan van de dag, geen dag is namelijk hetzelfde als Casemanager. Op huisbezoek gaan is leuk, zeker als je voor de eerste keer ergens komt. Ik geniet van de gesprekken met kinderen en ouders en het oplossen van complexe vraagstukken.

Wanneer heb jij een goede dag gehad?

Een goede dag is er één met afwisseling, het liefst twee of drie afspraken buiten de deur, overleggen met collega’s en zorgverleners en mijn to-do lijst afstrepen.

Wanneer heb jij een minder goede dag?

Als ik de hele dag naar mijn computerscherm kijk en niet even de tijd heb genomen om naar buiten te gaan.

Welk advies geef jij andere professionals aan die eenzelfde ontwikkeling mogelijk willen maken?

Volg je hart, wees nieuwsgierig en durf fouten te maken!

Hoe ervaar jij werken bij MRM Interim & Advies?

Ik vind het fijn om bij MRM te mogen werken. Ik kan het persoonlijke contact erg waarderen en de warmte die wordt uitgestraald binnen het bedrijf. De aandacht voor persoonlijke ontwikkeling en werkgeluk is fijn.

Als er een krantenkop over jou in een krant verschijnt, wat staat daar dan?

Dat wordt de laatste pagina van de krant en daar staat dan waarschijnlijk dat ik dood ben. Als mijn nabestaanden de woorden lief, humorvol, en levensgenieter in de tekst zetten, ben ik dik tevreden!