Wij zijn MRM

Sustainable Development Goals

De kern van MRM

MRM investeert tijd, geld en expertise in het maken van duurzame verbindingen tussen mensen. MRM is een eenheid, we maken elkaar sterker en teamspirit is heel belangrijk. Het verbinden van mensen zit in onze kern. We staan altijd klaar voor elkaar en voor anderen. Mensen ontwikkelen, dromen waarmaken, werkgeluk, daar maken we ons elke dag hard voor. Een werkplek waar jij jezelf kunt zijn en in je kracht staat. Onze focus ligt op de balans tussen hard werken en het meeste uit jezelf, collega’s en een organisatie halen zonder dat dat als werk voelt.

Werkplezier is een eerste levensbehoefte en dat heeft elke dag impact op de maatschappij. MRM heeft op meerdere manieren impact op de maatschappij. Op deze pagina lees je welke impact MRM precies maakt op de wereld en wat ons plan is om positieve impact verder te vergroten.

Impact op mens, maatschappij en milieu

MRM helpt mensen vanuit hun kracht te werken. Zo geeft werken energie en maken wij positieve impact op de maatschappij. Onze directe impact is de ontwikkeling van mensen en talenten optimaal inzetten. Het gevolg, iedereen bij MRM versterkt de maatschappij vanuit hun kracht. Wij vinden milieu impact ook belangrijk. Daarom werken wij aan onze CO2 voetafdruk om uiteindelijk CO2 neutraal te worden. Hoe wij dit doen? 

De SDG’s voor MRM

MRM heeft drie Sustainable Development Goals (SDG’s) uitgekozen die het beste passen bij onze doelen.

Hieronder worden alle drie de SDG’s toegelicht om te laten zien wat MRM precies doet wat ervoor moet zorgen dat MRM en haar netwerk elkaar actief versterken, en daarmee een maatschappij.

Het ultieme doel is de missie: “de maatschappij versterken door mensen in hun kracht te zetten”. Dit is het gevolg van al onze activiteiten betreft impact.

Z

SDG 4 - Kwaliteitsonderwijs

Z

SDG 8 - Eerlijk werk en economische groei

Z

SDG 11 - Duurzame steden en gemeenschappen

SDG 4

Kwaliteitsonderwijs

MRM gelooft in het ontwikkelen van mensen en wil daar een bijdrage aan leveren. Daarom is de eerste SDG ook nummer 4, kwaliteitsonderwijs. MRM besteedt aandacht en tijd aan de ontwikkeling van haar kandidaten, professionals binnen het werkveld en talenten daarbuiten. Dit doen wij in samenwerking met opleidingsinstituten en overheidsinstanties om mensen te helpen vanuit hun kracht te werken. MRM heeft een aantal concrete plannen opgesteld om kwaliteitsonderwijs te ondersteunen en te waarborgen:

Z

Elke collega heeft een ontwikkelplan;

Z

MRM biedt elk jaar 5 werkervaringsplekken aan;

Z

MRM geeft elk jaar 4 sollicitatietrainingen.

Het vinden van je droombaan is moeilijk. Helemaal wanneer je op jonge leeftijd voor de keuze staat. Waar krijg je energie van? Waar ben je goed in? En hoe vind je een baan waar je gelukkig van wordt? Wij helpen elk jaar minimaal 100 (toekomstige) studenten met het vinden van hun droombaan.

Door deze acties maakt het netwerk van MRM positief impact op de maatschappij omdat mensen hun functie vanuit hun kracht vervullen.

SDG 8

Eerlijk werk en economische groei

Binnen deze SDG staat eerlijk werk en economische groei centraal. MRM draagt daaraan bij met al eerdergenoemde punten, maar er is meer. MRM verhoogt het werkgeluk en vitaliteit onder collega’s en daarbij hoort dat in eerste instantie gemeten wordt in welke mate de collega’s van MRM allemaal (werk)gelukkig zijn. Om er verder voor te zorgen dat mensen binnen MRM gelukkig zijn, hebben we specifieke doelen opgesteld:

Z

Jaarlijks het werkgeluk inzichtelijk maken;

Z

Voor 2025 een leefstijlcoach, sportabonnement en psycholoog beschikbaar stellen;

Z

Uitval inzichtelijk maken en verminderen met het beschikbaar stellen van de bovenstaande ondersteuning.

Wij zijn verbonden door onze kernwaarden. Een nuchtere houding, plezier maken en verbonden zijn met elkaar zijn onmisbaar in ons DNA.

SDG 11

Duurzame steden en gemeenschappen

Deze SDG draait om duurzame steden en gemeenschappen. Door duurzame verbindingen te maken tussen opdrachtgevers en werknemers in het ruimtelijk en sociaal domein, dragen hieraan bij. MRM is een “familie” die elkaar helpt om te ontwikkelen, resultaat te halen en plezier te maken, omdat werkplezier een eerste levensbehoefte is. MRM zet mensen in hun kracht en daardoor wordt de maatschappij versterkt. Hieraan hebben we doelen gekoppeld. MRM maakt per jaar 60 duurzame matches tussen opdrachtgever en werknemer. Voor 2024 gaat MRM een systeem inzetten om klantgeluk te meten en hierop in te spelen. Met de duurzame relaties die MRM opbouwt samen met alle medewerkers, zorgt MRM voor ijzersterke gemeenschappen. 

MRM is een gemeenschap en wij vinden het belangrijk om andere gemeenschappen te ondersteunen. Daarom sponsoren wij 3% van onze winst aan goede doelen. 

Impact op het milieu

Naast sociale impact, heeft MRM ook een negatieve impact op het milieu en het is belangrijker dan ooit om je hier bewust van te zijn én er iets aan te doen. Daarom gaat MRM haar klimaatafdruk verminderen en uiteindelijk naar nul brengen. Per jaar gaat MRM de gemiddelde uitstoot van woon-werkverkeer per collega met 5% verminderen. Daarnaast heeft elke collega in 2027 elektrisch vervoer of een duurzaam alternatief.

Op dit moment biedt MRM al flexmobility aan, waardoor iedereen duurzaam kan reizen. Omdat reizen de grootste CO2 uitstoot is voor MRM is dit de belangrijkste stap om de negatieve impact op het milieu te verminderen. Uiteindelijk is MRM CO2 neutraal.

Wil je meer weten over onze impact of heb je nog vragen? Bekijk hier onze Theory of Change of neem dan contact op voor meer informatie. We lichten het graag toe 🙂