29 juli 2023

Interview met Remi Osinga, Projectleider Gebiedsontwikkeling

MRM legt uit

Interview met Remi Osinga, Projectleider Gebiedsontwikkeling

Wil jij jezelf even kort voorstellen?

Mijn naam is Remi Osinga,  45 jaar en woonachtig in een schipperswoning in de mooie Schildersbuurt van Groningen met mijn kat Moby. 

Hoe ben jij in contact gekomen met MRM Interim & Advies?

Ongeveer 2 jaar geleden heb ik besloten mijn loopbaan te vervolgen buiten het UMCG en binnen mijn opleidingsachtergrond in de Ruimtelijke Ordening. Ik heb toen zelf veel detacheerders benaderd en werd tevens via LinkedIn benaderd door detacheerders. Otto was één van de recruiters die mij benaderde en zodoende hebben wij kennisgemaakt. 

Hoe ervaar jij het werken bij MRM Interim & Advies? 

Dit bevalt me uitstekend. Met name de collega’s, het persoonlijke contact, de korte lijnen, de kleine organisatie en de mogelijkheid voor mij om het werkveld te (her)ontdekken via verschillende opdrachten spelen daarin de grootste rol!

Welke functie bekleed je momenteel en wat houdt deze functie in?

Op dit moment ben ik projectleider gebiedsontwikkeling bij de werkmaatschappij 8KTD die werkt voor de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel. De inhoud van het werk is het typische werk van een projectleider die ervoor moet zorgen dat de ruimtelijke projecten voortgang houden, de juiste stappen worden gezet en de integraliteit wordt bewaakt. Het betreffen vooral projecten voor het kunnen ontwikkelen van woonlocaties, maar ook bedrijventerreinen, winkelcentra, opvanglocaties en projecten t.b.v. duurzaamheid zoals zonneparken. 

Naast mijn detacheringsopdracht ben ik sinds maart domeincoördinator van het ruimtelijk domein binnen MRM. Hierin heb ik een rol als schakel tussen de organisatie en de gedetacheerde collega’s binnen MRM. In deze rol coach ik de collega’s en voorzie ze van tips, breng ik ze met elkaar in contact en zorg ik voor kennisoverdracht en -bevordering binnen het team. Dit doen we onder andere middels  kennissessies die we 4 keer per jaar organiseren en waar ik verantwoordelijk ben voor de inhoud. 

Welk carrièrepad heb je bewandeld voordat je Beleidsadviseur / Projectleider Gebiedsontwikkeling werd?

Na ooit begonnen te zijn op de mavo heb ik uiteindelijk mijn bul mogen halen als planoloog binnen de RUG. Vervolgens bleek dat de opleiding niet aansloot bij wat er in de markt werd gevraagd en ik breder moest zoeken dan verwacht. In de tussentijd werd mij een mooie functie aangeboden binnen de afdeling bouw & facilitair van het UMCG. Doordat er niet direct iets beschikbaar was wat voldeed aan mijn wensen ben ik vervolgens doorgegroeid binnen het UMCG. Na meerdere functies met name als projectleider te hebben bekleed over een periode van bijna 20 jaar besloot ik 2 jaar geleden om terug te keren naar mijn “roots” en me weer meer te richten op mijn opleidingsachtergrond. Via MRM heb ik een eerste opdracht van bijna 1,5 jaar met veel plezier vervuld bij de gemeente Midden-Drenthe en heb ik sinds 1 april een opdracht bij de werkmaatschappij 8KTD voor de gemeenten Achtkarspelen en Tytsjerksteradiel.  

Waarom (of wanneer) ga je met plezier naar je werk?

Plezier in mijn werk vind ik vooral in samenwerking met anderen om tot een mooi resultaat te komen. Daarnaast hou ik van afwisseling (schrijven, afstemmen, aanjagen en verbinden), concrete resultaten en van dagen die niet alleen maar bestaan uit overleggen. 

Wat inspireert jou?

Toegankelijkheid en openheid van mensen, nieuwe dingen ontdekken, schrijven en in de privésfeer: reizen,. wielrennen, koken en gezelligheid met mensen. 

Op welke persoonlijke prestatie ben je het trotst? 

Het pad wat ik heb bewandeld van de mavo tot en met het behalen van mijn bul. 

Wat staat er nog op jouw bucketlist?

Het ontdekken van meerdere landen/gebieden zoals Japan met Zuid-Korea, de Zuidpool en de Serengeti. Dit wil ik alleen laten plaatsvinden als ik veel tijd heb wat ik nu (nog) niet heb en ik nog iets meer gespaard heb. Daarnaast nog dingen als rijden in een luxe sportwagen, een tocht met een luchtballon, noorderlicht zien, meespelen in de World Series of Poker (WSOP), het nemen van een hond en het creëren van een top house/dance EP.