1 juni 2023

Interview met Sanne Meijer, Inkomensconsulent
Sanne Meijer met dochter op schommel

MRM legt uit

Interview met Sanne Meijer, Inkomensconsulent

Wil jij jezelf even kort voorstellen?

Ik ben Sanne Meijer, ik ben inmiddels al 32 jaar woon samen met vriend en dochter van 2 in Veendam, nu anderhalf jaar. In die tijd al flink aan het klussen, de keuken is inmiddels klaar en roze. Op dit moment zijn we druk bezig met de badkamer. in de vrije tijd graag naar sportschool. En naar het bos of gezellig met dochter naar de speeltuin, als zij blij is ben ik ook blij.

Hoe ben jij in contact gekomen met MRM Interim & Advies?

Ik kreeg een berichtje van Avner via LinkedIn die heel anders was dan alle anderen die ik veel krijg, altijd is het kom je een kopje koffie drinken, maar deze was anders en ik ging er op in. Het was een origineel bericht, als die niet was gestuurd had ik hier nu niet gezeten. Dit was in juni 2021 we hadden een leuk gesprek op het terras in Giethoorn waar ik toen woonde. (ik snap nog steeds niet waarom we niet zijn gaan bootje varen eigenlijk)

Welke functie bekleed je momenteel en wat houdt deze functie in?

Ik ben op dit moment inkomensconsulent bij de gemeente Zwolle en dat houdt in dat ik alles op het gebied van bijzondere bijstand behandel en mutaties voor mensen die al bijstand ontvangen. D.w.z. als ze verhuizen of weer (deels) aan het werk gaan, of als bijvoorbeeld een kind stopt met studeren of mensen gaan samenwonen. Dit soort mutaties heeft invloed op de hoogte of op het ontvangen van bijstand, soms komen deze binnen via fraudemeldingen. 

Welk carrière-pad heb je bewandeld voordat je je huidige functie ging doen?

Naast mijn studie heb ik altijd bij de Mediamarkt gewerkt in Groningen en Zwolle, altijd met heel veel plezier gedaan. Lachen gieren brullen op de werkvloer en het werk lag me goed. Daarna ben ik accountmanager geweest voor Samsung, dat werk was leuk, maar ik had geen klik met mijn collega’s. Ik studeerde SJD en heb stage gelopen als leerplichtambtenaar en daarna heb ik dit nog een jaar gedaan bij de gemeente Meppel. Het werk als leerplichtambtenaar vond ik heel leuk, het enige wat ik miste is dat ik alleen maar kon doorverwijzen, maar ik geen mandaat omdat ik geen BOA was. Dus ik kon geen straf opleggen zelf.

Uiteindelijk heb je toch de keuze gemaakt voor inkomen, wat was de reden?

Tijdens mijn stage gaf mijn begeleider aan dat ze mij dat werk zag doen. Mijn broertje heeft zelf veel te maken gehad met jobcoaches en er werd veel gekeken naar wat er niet kon en niet wat er wel kon. Dit triggerde mij om dit werk te gaan doen. Dit kan ik nu in mijn werk nu toepassen door verder te kijken dan alleen nee te zeggen.

Wat vind je de mooiste elementen aan jouw werk die bijdragen aan werkgeluk?

Verder kijken dan alleen nee zeggen, en mensen de kans bieden om wellicht wel iets te kunnen ipv nee te zeggen. 

Wanneer heb jij een goede dag gehad?

Als ik een goede dag op mijn werk heb gehad heb ik minimaal 2 werkprocessen afgehandeld en dan weet ik precies waar ik de volgende dag mee ga beginnen. Thuis als mijn dochter blij is en we lekker veel lol hebben samen.

Wanneer heb jij een minder goede dag?

Als ik het overzicht verlies en daar stress van krijg, en als mensen boos tegen mij doen zonder reden, bijvoorbeeld klanten die mij constant in de rede vallen en eigenlijk bezig zijn met zichzelf alleen maar bozer worden zonder dat ik de kans krijg om uit te leggen wat wel kan en wat de opties zijn die er misschien nog zouden kunnen. Die mensen zijn te boos over de afwijzing en dat beïnvloedt mijn dag wel. 

Hoe ervaar jij werken bij MRM Interim & Advies?

Ik ervaar het als zeer prettig, ik vind het heel leuk om hier te werken. Ik ben ook trots om voor mrm te werken. Zo heb ik bijvoorbeeld op mijn linkedin staan dat ik voor mrm werk dat had ik eerder nooit. Ik hou van de platte structuur en vind dat er leuke mensen werken bij MRM. Robin en Menno zijn wel “de baas” maar profileren zich niet zo, ze voelen zich niet beter dan een ander. Je merkt ook dat ze midden in de organisatie staan en bereikbaar zijn. 

Als er een krantenkop over jou in een krant verschijnt, wat staat daar dan?

Ik heb altijd van die domme dingen, ik win bijvoorbeeld altijd hele leuke dingen. Als ik iets win is het ook iets groots. Zo heb ik 5 jaar geleden een cadeaukaart van Ticketmaster gewonnen twv 1000,- euro. Vorig jaar heb ik een fauteuil gewonnen bij Piet Klerks ook weer twv 1000,- euro. Dus het zal zoiets zijn, het mooist zou dus zijn met de loterij (Kom maar op Gaston!) 

In welk boek of serie zou jij willen leven (of juist niet)

Ik twijfel tussen Harry Potter en mijn favoriete film van vroeger, Mean Girls. Dus terug in de wereld van de wereld van de middelbare school, het mooist zou eigenlijk een mix zijn van die 2. Het leek me altijd leuk om op een highschool in Amerika te zitten, daar ben je met zijn trots op de school en doe je je sport op school en chearleading groep. En bepaalde sociale klasses en dergelijke. 

Wat zou jij dan doen? 

Ik zou in het zwemteam zitten, teamsport is niet direct mijn ding, maar ik ben wel erg competitief en ik heb zelf vroeger ook altijd gezwommen. Als ik iets doe wil ik het ook goed doen. 

Wat zou jij dan studeren?

Een stukje magie zou daar dan wel in moeten zitten… ehm, zwarte magie denk ik. 

Wat is jouw favoriete ruimte in huis?

De woonkamer, ik heb een vast plekje op de bank waar ik de keuken kan zien, naar buiten kan kijken én de televisie kan zien. Eigenlijk helemaal het centrum van het huis. Daar zit ik heel graag. 

Dit is alweer het eind van het interview, hoe vond je het?

Leuk om te doen, dit verschilt eigenlijk niet zoveel van onze eerste intake haha.