17 september 2021

Interview Otto en Ingrid

MRM legt uit

Interview Otto en Ingrid

Gefeliciteerd met je vaste dienstverband bij MRM Otto, ik ben er heel erg blij mee en jij?

Ik moet zeggen dat ik klein vreugdedansje heb gemaakt, het voelt voor mij als blijk van waardering, dit bevestigd mijn gevoel dat Robin en Menno het vertrouwen hebben in onze samenwerking.

Precies dat, wat jij ook zegt, een mooie blijk van waardering, ik ben er ook erg blij mee zeker omdat MRM een mooie club is om voor te mogen werken. Ik ben erg dankbaar dat MRM op mijn pad is gekomen en dat het zo heeft mogen uitpakken.

Hoe ben je dan uiteindelijk bij MRM terecht gekomen?

Ik zat helaas thuis zonder werk doordat mijn functie bij mijn vorige werkgever was komen te vervallen. Een oud collega van mij was contactpersoon van Robin, zij heeft mij onder de aandacht gebracht bij hem en mij getipt dat er een vacature open stond voor Officemanager bij MRM. Ik heb toen gelijk Robin gebeld en mijn CV gemaild naar Menno. De eerste kennismaking was al snel gepland en ik weet nog heel goed dat ik na de eerste kennismaking gelijk toen ik terug zat in de auto mijn oud collega Officemanager belde om te vertellen dat ik zo graag hier wilde gaan werken. Ik vermoed dat ik als een één of ander blije idioot achter het stuur terug naar huis heb gezeten, het voelde zo goed. Helaas kreeg ik te horen dat de functie voor Officemanager eerst ‘on hold’ stond in verband met de corona perikelen, dus ondanks dat ik heel graag bij MRM wilde starten moest ik wel verder gaan met mijn zoektocht naar een nieuwe baan. Ik had een post geplaatst op LinkedIn om  mijzelf in de spotlight te zetten opzoek naar een nieuwe baan. De volgende dag belde Menno dat de rol voor Officemanager toch wel opengezet kon worden, ik kon voor een tweede gesprek komen met Menno & Robin en uiteindelijk mocht ik starten op 1 januari jl. Fantastisch, ik was heel blij! Hoe is dat dan eigenlijk bij jou gegaan Otto en waarom koos je voor MRM?

Ik had gesolliciteerd via Nationale Vacaturebank op een openstaande vacature voor Recruiter Overheid/ Techniek. De kennis en ervaring als Recruiter binnen de techniek had ik al, maar ik had geen ervaring met het recruiten van overheidsmensen, dit was voor mij een trigger om te reageren. Het recruiten naar overheidsmensen leek mij een mooie nieuwe ervaring. De eerste kennismaking met Robin was een mooi gesprek, het voelde goed maar tegelijkertijd leek MRM mij ook wel een groot avontuur. MRM is kleinschalig, Robin & Menno zijn jonge ondernemers, waar ging ik nou precies terecht komen, uiteindelijk is dit wel mijn trigger geweest om voor MRM te kiezen. Niet alles loopt hier via gebaande paden, dat maakte het voor mij avontuurlijk. 

Ik kan dat wel een beetje beamen, ik had hiervoor in grote commerciële organisaties gewerkt waar ze hetzelfde deden als wat wij doen maar toch voelde MRM anders. Ik heb nadat ik mijn vorige baan verloor gezegd: “ik wil nooit meer in de arbeidsbemiddeling werken” en kijk waar ik nu toch weer werk. Bij MRM is de sfeer informeel, gezellig, hardwerkend maar ook menselijk, echt oog voor elkaar. Robin en Menno zijn misschien nog jong maar wel heel erg gedreven, zij maken wel dat ik mij nu binnen negen maanden zo betrokken voel bij MRM, ik krijg heel veel kansen en vertrouwen van ze, daar ben ik dankbaar voor.

Ik vertel de kandidaten die ik spreek ook altijd dat wij laagdrempelig zijn, korte lijnen hebben, veel geven om persoonlijke aandacht en staan voor ontwikkeling van kandidaten, kijk naar onze kennissessies, het is toch mooi dat wij dit onze collega’s kunnen bieden. Ik ben erg trots op wat ik de afgelopen 9 maanden heb mogen bijdragen aan de ontwikkeling van MRM. Ik heb mooie plaatsingen gedaan, veel interessante kandidaten gesproken en leuke contacten mogen leggen. Recruiten is een belangrijk onderdeel van mijn functie, middels een informeel gesprek erachter komen wat iemand zijn of haar drijfveren zijn. Van nature ben ik altijd al erg geïnteresseerd in mensen. Ik krijg vaak terug dat kandidaten zich door mij gehoord voelen en het contact als erg prettig ervaren. Belangrijk vind ik dat ze mij zien als een prettige gesprekspartner, dat ze uit een intake komen en denken, wat was dit een leuk gesprek, wat een leuke organisatie! 

Wat leuk zeg! Door de fijne sfeer voel ik mij hier ook heel erg thuis. Sfeer vind ik erg belangrijk. De combinatie hard werken (alles moet het liefst wel echt op orde zijn) en het plezier als team maakt dat ik hier iedere dag met een glimlach naartoe ga. De breedte van mijn functie maakt mijn werk ook heel erg leuk. Ik hou mij dagelijks bezig met het reilen en zijlen op kantoor. Van de ”Urban Jungle” op kantoor water geven tot aan de salarisbetalingen, echt van alles en bij iedere dag start kan ik nog niet concreet vertellen waar ik mij mee bezig ga houden, dat maakt het juist leuk. Mijn functie bestond nog niet concreet. Menno deed alles zelf en vaak snel even tussen de bedrijven door waardoor hij zich niet kon richten op klanten en onze collega’s. Denk dat hij nu inmiddels wel kan beamen dat hij hier nu WEL tijd voor heeft, want kan al aardig zelfstandig uit de voeten inmiddels en daar ben ik stiekem kleine beetje trots op!

Dat maakt het zo leuk he bij MRM. Wij zijn natuurlijk allebei begonnen op 1 januari en kijk ons nu, we hebben het werk ons al aardig eigen gemaakt inmiddels en al heel wat meegemaakt. Tegenslagen maar bovenal veel successen hebben we samen als team bereikt. Een mooie groei. Daarnaast zijn we natuurlijk verhuisd naar ons mooie nieuwe kantoor, al veel leuke teamuitjes/ feestjes gehad met schitterende herinneringen. Avner hebben we mogen verwelkomen in ons team en straks nog Rolf! Hoe hou jij je eigenlijk staande tussen al die mannen hier op kantoor Ingrid?

Ja die vraag krijg ik natuurlijk geregeld 😊 Ik vind het prettig om tussen de mannen te werken. Soms is het wel een beetje plat, maar ik kan dit wel waarderen, ach misschien ben ik zelf wel de ergste van het stel, haha. Ik voel mezelf eigenlijk gewoon “one off the guys”. Mannen zijn wat nuchterder, al gaat het hier ook dagelijks over gezonde voeding, sporten, ik ben aangekomen, sterker nog ze doen zelfs al aan detoxen. Dus mannen of vrouwen, het maakt niet uit, ik kan over het algemeen wel met iedereen door één deur. Als ik mezelf kan zijn dan voel ik mezelf al vrij snel op mijn plek.

Ik vond het een leuk interview, dankjewel. 

Jij ook bedankt en weet dat je nu voorlopig nog aan mij ‘vast’ zit Otto, allebei een vast contract, we gaan er een mooie tijd van maken samen! 

Dat gaan we doen!