Consulent Inkomen

VacatureConsulent Inkomen

Zet jij zowel juridische als sociale kwaliteiten in om bij te dragen aan de zelfredzaamheid van inwoners? Ben jij een betrokken consulent, lever jij maatwerk en heb jij de wil om impact te maken op zowel maatschappelijk als individueel niveau? Werk jij graag binnen een dynamische werkomgeving mét de zekerheid en garantie van een vast dienstverband? Word dan Consulent Inkomen bij MRM Interim & Advies!

Wat een baan als Consulent Inkomen inhoudt

Als Consulent Inkomen toets je, op basis van de Participatiewet, of inwoners recht hebben op een bijstandsuitkering en/of voorziening en wat de hoogte hiervan is. Je beheert een eigen caseload, waarin je zelfstandig aanvragen, mutaties en onderzoeken afhandelt. Dit doe je door huisbezoeken af te leggen, waar je de nodige informatie ophaalt om tot een weloverwogen en gedegen besluit te komen.

Welke (creatieve) oplossingen, waaronder uitkeringen en voorzieningen, kan jij als inkomensconsulent inzetten om inwoners weer financieel stabiel en op eigen benen te krijgen? Welke mogelijkheden vanuit het voorliggend veld zijn er? Op deze wijze draag jij bij aan maatschappelijke participatie en het welzijn van inwoners.

Als Consulent Inkomen handel je op basis van een balans tussen het juridische en het menselijke aspect. Dit betekent dat jij begrijpt dat elke individuele casus een eigen karakter heeft, jij de inwoner niet uit het oog verliest en dat je goed kan luisteren en begrijpen. Tegelijkertijd begrijp je de kaders en speelruimtes binnen relevante wetgeving en houd je er rekening mee dat weerstand, agressie en slechtnieuwsgesprekken onderdeel uitmaken van het takenpakket. Jij bent alert op eventuele fraude en handelt hier consequent naar.
vacature-consulent-inkomen

Wat ga je doen als Consulent Inkomen?

Wat je precies gaat doen als inkomensconsulent, hangt uiteraard af van het project en van de ervaring die je meebrengt. De onderstaande werkzaamheden kunnen tot de taken behoren:
 • Je beoordeelt aanvragen en handelt mutaties en onderzoeken af in het kader van Participatiewet, IAOW en Bijzondere Bijstand, waaronder (her)controles, fraudeonderzoeken en rechtmatigheidsonderzoeken;
 • Je verwijst door naar passende ondersteuning (waaronder uit het voorliggend veld) en zet aanvullende trajecten in;
 • Je legt huisbezoeken af (waaronder voor intakegesprekken) en maakt afspraken ter bevordering van de zelfredzaamheid van de inwoner;
 • Je neemt deel aan integrale overleggen en betrekt de nodige expertises bij elke casus;
 • Je onderhoudt een breed netwerk aan relevante betrokken instanties en weet deze op de juist manier in te zetten gedurende het traject;
 • Je coacht en adviseert collega’s (zowel binnen de opdracht als binnen MRM).

Functie-eisen

Wat breng jij mee als Consulent Inkomen? Om aan de slag te gaan als inkomensconsulent, heb je in grote lijnen de volgende capaciteiten nodig:
 • Relevante hbo-opleiding zoals Social Work, Sociaal Juridische Dienstverlening of Rechten;
 • Kennis van en/of ervaring met relevante wet- en regelgeving, waaronder de Participatiewet en IOAW;
 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Opgedane ervaring bij een gemeente óf relevante ervaring als Consulent Inkomen, Consulent Inkomen of inkomensconsulent is een harde eis. Houd hier rekening mee! Heb je geen van allen, maar wil je tóch solliciteren? Bel dan eerst met Rolf Vogelzang (06-81651406) van MRM om de mogelijkheden te bespreken.

Wat wij je bieden

Als Consulent Inkomen zit je bij MRM helemaal goed. Natuurlijk kom je te werken tussen leuke, professioneel ingestelde collega’s, maar we bieden je ook:
 • Een bruto maandsalaris afhankelijk van jouw kennis en ervaring van max. €4752,- op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een contract voor onbepaalde tijd voor 28 tot 36 uur per week;
 • Een individueel keuzebudget (15,88% per maand), vrij in te vullen voor salaris/verlof/fiscaal vriendelijke doeleinden;
 • 22,5 vakantiedagen o.b.v. 36 uur waarvan 4,5 IKB-dagen;
 • De mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken;
 • Pensioenopbouw bij StiPP Pensioenfonds;
 • Opleidingen en cursusmogelijkheden binnen je vakgebied;
 • Laptop en telefoon van de zaak;
 • Leaseauto (elektrisch) of reiskostenvergoeding.

Over MRM Interim & Advies

MRM Interim & Advies bestaat uit 65 deskundige en gedreven collega’s en is actief binnen het ruimtelijk en sociaal domein. Onze opdrachtgevers zijn vooral (semi-)overheidsinstanties, zoals gemeenten, provincies, welzijnsorganisaties en omgevingsdiensten in geheel Noord-Nederland. Onze collega’s worden ingezet in verschillende functies, van strategisch tot operationeel niveau. Denk hierbij aan adviseurs, projectleiders, programmamanagers en consulenten.

Bij MRM steken we in op een duurzame en gelijkwaardige verbinding met elkaar. Een persoonlijke benadering en duidelijkheid, daar draait het bij ons om. Wij geloven in de kracht van samenwerken met mensen die bij ons passen. Samen met jou zijn we onderscheidend in de markt op basis van persoonlijkheid en kwaliteit.

We leren je graag kennen en vinden de persoon achter een cv het belangrijkste. Wij zijn benieuwd wie je bent, wat je drijft en waar je naartoe wil. Elke carrière is uniek, net als onze werkwijze. Hierbij staan 3 kernwaarden centraal:

 • Verbonden
 • Nuchter
 • Werkplezier
vacature-consulent-inkomen

Zó werkt solliciteren bij MRM

Wil jij aan de slag als inkomensconsulent? Solliciteer via de site! Wij passen onze sollicitatieprocedure aan op jouw specifieke situatie. Zo kunnen we het traject in twee weken geheel doorlopen!
STAP 1
Solliciteer op de vacature Consulent Inkomen via het formulier op onze site
STAP 2

1e gesprek met één van onze recruiters, Linda Kies of Rolf Vogelzang

STAP 3

2e gesprek met Avner den Haring of Erwin Basic (Adviseurs)

STAP 4
Een wederzijdse klik? Vertrouwen in een mooie samenwerking? Dan ontvang je een arbeidsvoorwaardenvoorstel en teken je jouw contract bij ons op kantoor.

SolliciteerConsulent inkomen

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 2 bestanden uploaden.