Jurist VTH

Jurist VTHVacature

Introductie

Wil jij jouw talent en kennis optimaal benutten en inzetten in een afwisselende werkomgeving en projecten? Ben jij op zoek naar flexibiliteit in werkzaamheden en werkomgeving maar wil je ook onderdeel zijn van een inspirerend team en de zekerheid hebben van een vast dienstverband? Dan is werken bij MRM Interim & Advies iets voor jou!

MRM Interim & Advies

MRM telt 52 enthousiaste collega’s en we zijn actief binnen het ruimtelijk en sociaal domein van de overheid. De kernwaarden van MRM – nuchter, verbonden en werkplezier – zorgen voor een prettige werksfeer waarin prestatie en ontspanning (kennissessies en borrels) hand in hand gaan.

Wij geloven in de kracht van samenwerken met mensen die bij ons passen. Samen met jou zijn we onderscheidend in de markt op basis van persoonlijkheid en kwaliteit.  De persoonlijke benadering en duidelijkheid, daar draait het bij ons om. We leren je graag kennen en vinden de persoon achter een cv het belangrijkste. Wij zijn benieuwd wie je bent, wat je drijft en waar je naartoe wil. Begeleiding tijdens het gehele traject. 

Functie

Je komt bij MRM in dienst en van hieruit gaan we samen op zoek naar een uitdagend en bijpassend project bij een van onze opdrachtgevers. Daarbij streven we naar zo min mogelijk reistijd vanaf jouw woonplaats. Dit gaat in goed overleg, waarbij we rekening houden met jouw persoonlijke wensen. Onze opdrachtgevers zijn vooral gemeentes, provincies, omgevingsdiensten, aanverwante stichtingen en overige lokale overheden. Ieder project heeft haar eigen doorlooptijd, sommige duren maanden andere jaren. De werkzaamheden kunnen op locatie van de opdrachtgever plaatsvinden, vanuit huis of gezellig op ons kantoor in Groningen. 

Wil je je verder ontwikkelen en meer weten binnen je vakgebied? Dan kijken we samen naar interessante cursussen en/of opleidingen. Zelf organiseren we eens per kwartaal een kennissessie en koppelen we je altijd aan andere collega’s. Zo creëren we samen continu toegevoegde waarde voor jou en onze opdrachtgevers. Wil je zelf je kennis delen met jouw (juridische) MRM-collega’s? Dan zorgen we hier voor!

Onze opdrachtgevers zijn gebaat bij jouw juridische expertise. Wat je precies gaat doen hangt uiteraard af van het project en ervaring die je meebrengt, de onderstaande werkzaamheden kunnen tot de taken behoren:

 • Verzorgen van juridisch adviezen richting managers, teamleiders, burgemeester, wethouders, portefeuillehouders op het ruimtelijk domein;
 • Adviseren betreffende vergunning, toezicht en handhaving (VTH);
 • Adviseren over te maken beleidskeuzes (bijvoorbeeld op het gebied van toezicht en handhaving, omgevingswet) richting beleidsadviseurs, teamleiders en managers;
 • Voeren van verweer bij hoorzittingen;
 • Vertegenwoordiging college in bezwaar en (hoger) beroep.

Functie-eisen

Voor het uitvoeren van deze functie, is dit grotendeels wat jij brengt:

 • Hbo– of wo-diploma richting rechten;
 • Relevante werkervaring opgedaan binnen de (lokale) overheid;
 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Houd in overweging dat ofwel opgedane ervaring bij een gemeente óf relevante ervaring als jurist VTH een harde eis is. Heb je geen van beide? We raden dan aan om eerst te bellen met Otto Schutte
(06-13 83 07 66) om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.  
 

Aanbod

Naast vele vakinhoudelijke en leuke collega’s zijn er uiteraard genoeg redenen om te kiezen voor MRM. Hieronder vind je er alvast een aantal:

 • Primair salaris dat aansluit bij jouw ervaring. Dit ligt binnen schaal 9 t/m schaal 11 van de Cao Gemeenten, max. €5372,- op basis van een 36-urige werkweek;
 • Meteen een contract voor onbepaalde tijd voor 24 tot 36 uur per week;
 • Individueel keuzebudget (12,33% per maand), vrij in te vullen voor salaris/verlof/fiscaal vriendelijke doeleinden;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur waarvan 5 IKB-dagen;
 • Mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken;
 • Meteen pensioen opbouwen bij StiPP Pensioenfonds;
 • Opleiding/cursusmogelijkheden binnen je vakgebied;
 • Laptop en telefoon van de zaak;
 • Leaseauto (elektrisch) of reiskostenvergoeding.

Sollicitatieprocedure

We passen onze sollicitatieprocedure aan naar jouw specifieke situatie; zo kunnen we het traject in twee weken geheel doorlopen. 

– Het 1e gesprek voer je met Otto Schutte of Rolf Vogelzang (recruiters);

– Het 2e gesprek voer je met Otto Schutte of Robin Broekema (partner). 

Hebben we, na deze twee gesprekken, wederzijds vertrouwen in een mooie samenwerking? Dan ontvang je een arbeidsvoorwaardenvoorstel en teken je uiteindelijk het contract bij ons op kantoor. 

Wil je graag op een van onze vacatures reageren?

Laat je gegevens achter op dit formulier of mail ons rechtstreeks op info@mrm.nl, dan nemen we contact met je op.

Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 2 bestanden uploaden.