Consulent Jeugd

Consulent JeugdVacature

Introductie

Zet jij zowel coördinerende als verbindende kwaliteiten in om bij te dragen aan de zelfredzaamheid van jeugdigen en gezinnen? Ben jij een betrokken consulent, lever jij maatwerk en heb jij de wil om impact te maken op zowel maatschappelijk als individueel niveau? Werk jij graag binnen een dynamische werkomgeving mét de zekerheid en garantie van een vast dienstverband? Word dan Consulent Jeugd bij MRM Interim & Advies!

MRM Interim & Advies

MRM Interim & Advies bestaat uit 45 deskundige en gedreven collega’s binnen het ruimtelijk en sociaal domein. Onze opdrachtgevers zijn vooral (semi-)overheidsinstanties, zoals gemeenten, provincies, welzijnsorganisaties en omgevingsdiensten in geheel Noord-Nederland.

Bij MRM steken we in op een duurzame en gelijkwaardige verbinding met elkaar. Jij bent eigenaar van je eigen carrière; wat ons drijft, is jou faciliteren dit perspectief te realiseren. Dit doen wij door te denken in mogelijkheden. Elke carrière is uniek, net als onze werkwijze. Er wordt meegedacht in ambities, (carrière)wensen en mogelijke kaders.

Onze collega’s worden ingezet in variërende functies, van strategisch tot operationeel niveau. Denk hierbij o.a. aan adviseurs, projectleiders, programmamanagers en consulenten. Deze schat aan kennis en ervaring wordt zowel bij formele als informele evenementen met elkaar gedeeld, onder het genot van koffie, thee of een borrel. De binding onder collega’s kenmerkt zich door onderlinge ondersteuning en kennisoverdracht. Naast deze interactieve werkomgeving is het bij MRM vooral belangrijk dat je gelukkig bent in wat je doet. Dit betekent een passende opdracht, oprechte betrokkenheid vanuit MRM en een goede balans tussen werk en ontspanning.

Functie

Als Consulent Jeugd kom je bij MRM in dienst, waarna wij samen op zoek gaan naar een uitdagend en bijpassend project bij een van onze opdrachtgevers. Hierin houden we rekening met jouw wensen, waaronder ambities en reistijd. Projecten hebben verschillende doorlooptijden, variërend van 3 maanden tot meerdere jaren. Daarbij werk je op locatie van de opdrachtgever, vanuit huis of gezellig vanuit ons kantoor in Groningen.

Wil je je verder ontwikkelen binnen jouw vakgebied? Dan kijken we samen naar interessante cursussen en/of opleidingen. Zelf organiseren we eens per kwartaal een kennissessie en koppelen we je altijd aan andere collega’s, waaronder aan onze domeincoördinator Vincent Bergstra. Zo creëren we samen continu toegevoegde waarde voor jou en onze opdrachtgevers. Wil je zelf je kennis delen met jouw MRM-collega’s? Dan zorgen we hier voor!

Als Consulent Jeugd kom je bij jeugdigen en gezinnen over de vloer die jouw expertise op het gebied van opvoedvraagstukken en mogelijkheden binnen (en buiten!) de Jeugdhulp nodig hebben. Bij de wekelijkse verdeling van de meldingen met het team weet jij binnen welke casuïstiek, waaronder mogelijke complexe veiligheidskwesties, jij een bijdrage kan leveren. Je komt bij het gezin over de vloer en weet de vraag achter de vraag helder te krijgen door alle relevante leefgebieden in kaart te brengen. Hier vloeit een ondersteuningsplan uit voort, waar kan gestoeld op eigen kracht en voorzieningen uit het voorliggend veld. Je biedt laagdrempelige ondersteuning en waar meer nodig is, indiceer jij professionele ondersteuning vanuit de Jeugdwet in de vorm van een beschikking. Jij houdt regie op de uitvoering van het traject en de ingezette hulp en stuurt bij waar mogelijk.

Om dit werk te doen bezit jij een groot aanpassings- én inlevingsvermogen, wat jou in staat maakt om conflictsituaties te de-escaleren én waarin jij goed om kan gaan met weerstand. Vanuit een assertieve en empathische houding durf jij de vinger op de zere plek te leggen en ga jij het gesprek aan. Je maakt weloverwogen besluiten en kan deze verantwoorden naar het gezin, collega’s en (keten)partners. Je kan goed outreachend werken en weet te activeren en te motiveren wanneer het even tegen lijkt te zitten. Je haalt er voldoening uit wetende dat jij gezinnen de handvatten geeft om blijvende, positieve veranderingen teweeg te brengen. Dát is hoe jij impact maakt.

Onze opdrachtgevers zijn gebaat bij jouw expertise. Wat je precies gaat doen hangt uiteraard af van het project en ervaring die je meebrengt, de onderstaande werkzaamheden kunnen tot de taken behoren:

 • Je legt huisbezoeken af waarin jij alle relevante leefgebieden in kaart brengt en waarbij jij de behoeften en vragen van het gezin boven water krijgt;
 • Je voert regie op casuïstiek in de Jeugdzorg waarbij sprake is van eenvoudige én complexe, meervoudige problematiek, waaronder veiligheidsvraagstukken;
 • Je ondersteunt het gezin in het maken van een ondersteuningsplan en monitort het effect van de ingezette ondersteuning;
 • Je neemt deel aan integrale overleggen en betrekt de nodige expertises bij elke casus;
 • Je onderhoudt een breed netwerk aan relevante betrokken instanties en weet deze op de juist manier in te zetten gedurende het traject;
 • Je coacht en adviseert collega’s (zowel binnen de opdracht als binnen MRM).

Functie-eisen

Voor het uitvoeren van deze functie, is dit grotendeels wat jij brengt:

 • Relevante hbo-opleiding, zoals Social Work, Pedagogiek, Orthopedagogiek;
 • Kennis van en/of ervaring met relevante wet- en regelgeving, waaronder de (Verlengde) Jeugdwet;
 • Relevante ervaring met de doelgroep jeugd en gezin;
 • Kennis van de sociale kaart en de meldcode is een pré;
 • SKJ-registratie of de mogelijkheid deze te behalen;
 • 24 tot 40 uur per week beschikbaar.
 • Beheersing van de Nederlandse taal in woord en geschrift.

Houd in overweging dat ofwel opgedane ervaring bij een gemeente óf relevante ervaring als Consulent Jeugd een harde eis is. Heb je geen van beide? We raden dan aan om eerst te bellen met Linda Kies (06-19494235) om te bespreken wat de mogelijkheden zijn.

Aanbod

Naast vele vakinhoudelijke en leuke collega’s zijn er uiteraard genoeg redenen om te kiezen voor MRM. Hieronder vind je er alvast een aantal:

 • Bruto maandsalaris afhankelijk van je kennis en ervaring conform de Cao Gemeenten (schaal 8 – 9), max. €4208,- op basis van een 36-urige werkweek;
 • Meteen een contract voor onbepaalde tijd voor 24 tot 36 uur per week;
 • 25 vakantiedagen o.b.v. 40 uur waarvan 5 IKB-dagen;
 • Individueel keuzebudget (12,33% per maand), vrij in te vullen voor salaris/verlof/fiscaal vriendelijke doeleinden;
 • Mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken;
 • Meteen pensioen opbouwen bij StiPP Pensioenfonds;
 • Opleiding/cursusmogelijkheden binnen je vakgebied;
 • Laptop en telefoon van de zaak;
 • Lease-auto (elektrisch) of reiskostenvergoeding.

Sollicitatieprocedure

We passen onze sollicitatieprocedure aan naar jouw specifieke situatie; zo kunnen we het traject in twee weken geheel doorlopen. 

Het 1e gesprek voer je met Linda Kies of Rolf Vogelzang (Recruiters);

Het 2e gesprek voer je met Avner den Haring (Adviseur) of Robin Broekema (Partner). 

Hebben we, na deze twee gesprekken, wederzijds vertrouwen in een mooie samenwerking? Dan ontvang je een arbeidsvoorwaardenvoorstel en teken je uiteindelijk het contract bij ons op kantoor. 

Wil je graag op een van onze vacatures reageren?

Laat je gegevens achter op dit formulier of mail ons rechtstreeks op info@mrm.nl, dan nemen we contact met je op.

Click or drag files to this area to upload. You can upload up to 2 files.