Jeugdconsulent

VacatureJeugdconsulent

Zet jij graag je coördinerende en verbindende kwaliteiten in om bij te dragen aan de zelfredzaamheid van jeugdigen en gezinnen? Ben jij een betrokken jeugdconsulent, lever jij maatwerk en heb jij de wil om impact te maken op zowel maatschappelijk als individueel niveau? Werk jij graag binnen een dynamische werkomgeving mét de zekerheid en garantie van een vast dienstverband? Word dan Consulent Jeugd bij MRM Interim & Advies!

Wat een baan als Jeugdconsulent inhoudt

Als Consulent Jeugd kom je bij jeugdigen en gezinnen over de vloer die jouw expertise op het gebied van opvoedvraagstukken en mogelijkheden binnen (en buiten!) de Jeugdhulp nodig hebben. Bij de wekelijkse verdeling van de meldingen met het team weet jij binnen welke casuïstiek, waaronder mogelijke complexe veiligheidskwesties, jij een bijdrage kan leveren.
Je komt bij het gezin over de vloer en weet de vraag achter de vraag helder te krijgen door alle relevante leefgebieden in kaart te brengen. Hier vloeit een ondersteuningsplan uit voort, waar kan gestoeld op eigen kracht en voorzieningen uit het voorliggend veld. Je biedt laagdrempelige ondersteuning en waar meer nodig is, indiceer jij professionele ondersteuning vanuit de Jeugdwet in de vorm van een beschikking. Als jeugdconsulent houd je regie op de uitvoering van het traject en de ingezette hulp, en stuur je bij waar mogelijk.
vacature-consulent-jeugd

Wat ga je doen als Jeugdconsulent?

Wat je precies gaat doen als Consulent Jeugd, hangt uiteraard af van het project en van de ervaring die je meebrengt. De onderstaande werkzaamheden kunnen tot de taken behoren:
 • Je legt huisbezoeken af waarin jij alle relevante leefgebieden in kaart brengt en waarbij jij de behoeften en vragen van het gezin boven water krijgt;
 • Je voert regie op casuïstiek in de Jeugdzorg waarbij sprake is van eenvoudige én complexe, meervoudige problematiek, waaronder veiligheidsvraagstukken;
 • Je ondersteunt het gezin in het maken van een ondersteuningsplan en monitort het effect van de ingezette ondersteuning;
 • Je neemt deel aan integrale overleggen en betrekt de nodige expertises bij elke casus;
 • Je onderhoudt een breed netwerk aan relevante betrokken instanties en weet deze op de juist manier in te zetten gedurende het traject;
 • Je coacht en adviseert collega’s (zowel binnen de opdracht als binnen MRM).

Functie-eisen

Wat breng jij mee als Jeugdconsulent? Om op onze Jeugdconsulent vacature te solliciteren, heb je in grote lijnen de volgende capaciteiten nodig:
 • Relevante hbo-opleiding zoals Social Work, Pedagogiek, Orthopedagogiek
 • Kennis van en/of ervaring met relevante wet- en regelgeving, waaronder de (Verlengde) Jeugdwet
 • Relevante ervaring met de doelgroep jeugd en gezin
 • SKJ-registratie of de mogelijkheid deze te behalen

Opgedane ervaring bij een gemeente óf relevante ervaring als Consulent Jeugd is een harde eis. Houd hier rekening mee! Heb je geen van beide, maar wil je tóch solliciteren? Bel dan eerst met Rolf Vogelzang (06-81651406) van MRM om de mogelijkheden te bespreken.

Wat wij je bieden

Als Consulent Jeugd zit je bij MRM helemaal goed. Solliciteer je op onze Jeugdconsulent vacature, dan kom je te werken tussen leuke, professioneel ingestelde collega’s. Maar we bieden je ook:
 • Een bruto maandsalaris afhankelijk van jouw kennis en ervaring van max. €4752,- op basis van een 36-urige werkweek;
 • Een contract voor onbepaalde tijd voor 28 tot 36 uur per week;
 • Een individueel keuzebudget (15,88% per maand), vrij in te vullen voor salaris/verlof/fiscaal vriendelijke doeleinden;
 • 22,5 vakantiedagen o.b.v. 36 uur waarvan 4,5 IKB-dagen;
 • De mogelijkheid om (deels) vanuit huis te werken;
 • Pensioenopbouw bij StiPP Pensioenfonds;
 • Opleidingen en cursusmogelijkheden binnen je vakgebied;
 • Laptop en telefoon van de zaak;
 • Leaseauto (elektrisch) of reiskostenvergoeding.

Over MRM Interim & Advies

MRM Interim & Advies bestaat uit 65 deskundige en gedreven collega’s en is actief binnen het ruimtelijk en sociaal domein. Onze opdrachtgevers zijn vooral (semi-)overheidsinstanties, zoals gemeenten, provincies, welzijnsorganisaties en omgevingsdiensten in geheel Noord-Nederland. Onze collega’s worden ingezet in verschillende functies, van strategisch tot operationeel niveau. Denk hierbij aan adviseurs, projectleiders, programmamanagers en consulenten.

Bij MRM steken we in op een duurzame en gelijkwaardige verbinding met elkaar. Een persoonlijke benadering en duidelijkheid, daar draait het bij ons om. Wij geloven in de kracht van samenwerken met mensen die bij ons passen. Samen met jou zijn we onderscheidend in de markt op basis van persoonlijkheid en kwaliteit.

We leren je graag kennen en vinden de persoon achter een cv het belangrijkste. Wij zijn benieuwd wie je bent, wat je drijft en waar je naartoe wil. Elke carrière is uniek, net als onze werkwijze. Hierbij staan 3 kernwaarden centraal:
 • Verbonden
 • Nuchter
 • Werkplezier
vacature-consulent-jeugd

Zó werkt solliciteren bij MRM

Ga je solliciteren op Jeugdconsulent vacature? Dan passen we onze sollicitatieprocedure aan op jouw specifieke situatie. Zo kunnen we het traject in twee weken geheel doorlopen!
STAP 1
Solliciteer op onze Jeugdconsulent vacature via het formulier op onze site
STAP 2

1e gesprek met één van onze recruiters, Linda Kies of Rolf Vogelzang

STAP 3

2e gesprek met Avner den Haring (Adviseur)

STAP 4
Een wederzijdse klik? Vertrouwen in een mooie samenwerking? Dan ontvang je een arbeidsvoorwaardenvoorstel en teken je jouw contract bij ons op kantoor.

SolliciteerJeugdconsulent

Schakel JavaScript in je browser in om dit formulier in te vullen.
Klik of sleep bestanden naar dit veld om te uploaden. Je kunt tot 2 bestanden uploaden.